Rediscovering the core of health community
HomeΠολιτική Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Πολιτική Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

ΠΡΟΟΙΜΙΟ

Η Πολιτική Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα καλύπτει και αφορά τις προϋποθέσεις συλλογής και διαχείρισης των προσωπικών στοιχείων των αναγνωστών / επισκεπτών / χρηστών / μελών από την Enter Health News, κατά την διάρκεια επίσκεψης και χρήσης των υπηρεσιών και των σελίδων ιδιοκτησίας του. Η Enter Health News είναι ιδιοκτήτης, δημιουργός και δικαιούχος όλων των δικαιωμάτων των σελίδων και υπηρεσιών τους, καθώς και ο Υπεύθυνος Επεξεργασίας των δεδομένων που τυχόν δηλώνονται από τους επισκέπτες / χρήστες αυτών.
Η παρούσα πολιτική / σύμβαση, σε καμία περίπτωση δεν καλύπτει την έννομη σχέση μεταξύ των επισκεπτών / χρηστών των σελίδων και οποιωνδήποτε άλλων υπηρεσιών, οι οποίες δεν υπόκεινται στον έλεγχο ή / και την ιδιοκτησία της Enter Health News .

  1. ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ 
    Η παρούσα πολιτική προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ισχύει μόνο για τις σελίδες των οποίων την ιδιοκτησία και διαχείριση έχει η Enter Health News και δεν ισχύει για πληροφορίες που συλλέγονται μέσω οποιουδήποτε άλλου δικτυακού τόπου ή για πρακτικές άλλων εταιρειών τις οποίες η Enter Health News δεν ελέγχει.
    Οι σελίδες δύνανται να περιλαμβάνουν links («δεσμούς») προς άλλους δικτυακούς τόπους (sites) τα οποία δεν ελέγχονται από την Enter Health News αλλά από τρίτους φορείς (φυσικά ή νομικά πρόσωπα). Σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται η Enter Health News για τους όρους προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων των επισκεπτών / χρηστών, τους οποίους υιοθετούν και εφαρμόζουν οι φορείς αυτοί.
  2. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΡΗΣΗΣ ΑΡΧΕΙΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
    Για την απλή περιήγηση στις σελίδες της Enter Health News δεν συλλέγεται κανένα προσωπικό στοιχείο του επισκέπτη/χρήστη.
    Η χρήση από την Enter Health News των προσωπικών δεδομένων των επισκεπτών / χρηστών λαμβάνει χώρα αποκλειστικά και μόνο για την ενημέρωση και υποστήριξη των χρηστών κατά την λειτουργία των υπηρεσιών στις οποίες εγγράφονται, την ικανοποίηση των εκάστοτε απαιτήσεών τους, καθώς και την ενημέρωσή τους αναφορικά με την προώθηση νέων υπηρεσιών.
    Οι ως άνω πληροφορίες δύνανται να ζητηθούν για την εγγραφή του επισκέπτη/χρήστη στην λίστα παραληπτών (mailing list) για την αποστολή από την Enter Health News των ενημερωτικών δελτίων (newsletter) των ιστοσελίδων. Επίσης, κατά την αποστολή της φόρμας εγγραφής στην Enter Health News συλλέγεται και η διεύθυνση ΙΡ του επισκέπτη/χρήστη, καθώς και αποστέλλεται και cookie στον υπολογιστή του χρήστη.
    Οι σελίδες παρέχουν στους επισκέπτες / χρήστες τους την δυνατότητα να διαγράψουν οποτεδήποτε τα προσωπικά τους στοιχεία και πληροφορίες, να τα διορθώσουν και να τα επικαιροποιήσουν ή και να αδρανοποιήσουν την εγγραφή τους.
    Μία σελίδα συλλέγει προσωπικά δεδομένα όταν ο επισκέπτης / χρήστης:
    Α. εγγράφεται στις υπηρεσίες της,
    Β. χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες της και
    Γ. επισκέπτεται τις σελίδες της.
    Ειδικότερα, οι τεχνικοί τρόποι με τους οποίους συλλέγονται προσωπικά δεδομένα των χρηστών κατά την χρήση των υπηρεσιών των σελίδων είναι οι ακόλουθοι:
  3. ΤΡΟΠΟΙ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

α. Προσωπικά δεδομένα που δύνανται να ζητηθούν από την σελίδα.
Όταν ο επισκέπτης / χρήστης χρησιμοποιεί ορισμένες λειτουργίες των σελίδων, όπως κατά την εγγραφή του για συγκεκριμένες υπηρεσίες, την πρόσβαση σε συγκεκριμένο περιεχόμενο ή λειτουργίες ή όταν επικοινωνεί απευθείας με κάποια σελίδα ή υπηρεσία, μπορεί να ζητηθούν από αυτόν διάφορες πληροφορίες, όπως οι εξής:
– στοιχεία επικοινωνίας, όπως ονοματεπώνυμο, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ταχυδρομική διεύθυνση, αριθμό τηλεφώνου και αριθμό κινητού τηλεφώνου,
– όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης,
– πληροφορίες που αναρτήθηκαν σε συζητήσεις στην κοινότητα και άλλες διαδραστικές διαδικτυακές λειτουργίες,
– ερωτήματα αναζητήσεων που διεξάγονται στην σελίδα και
– αλληλογραφία που αποστέλλεται προς την Enter Health News διά μέσου της σελίδας.

β. Πληροφορίες που συλλέγονται αυτόματα κατά την επίσκεψη και αλληλεπίδραση του επισκέπτη/χρήστη με την σελίδα:
Όταν ο επισκέπτης / χρήστης επισκέπτεται και αλληλεπιδρά με την σελίδα, και με αυτό τον τρόπο μπορεί να συλλεχθούν αυτόματα ορισμένες πληροφορίες, όπως: – η διεύθυνση διαδικτυακού πρωτοκόλλου (ΙΡ) του υπολογιστή του,
– ο τύπος του προγράμματος περιήγησης (browser) και το λειτουργικό σύστημα,
– οι ιστοσελίδες που επισκέφθηκε αμέσως πριν και μετά από την επίσκεψή του στην σελίδα,
– δραστηριότητες εντός των συζητήσεων της κοινότητας,
– δικτυακοί τόποι και διαφημίσεις που βλέπει και συνδέσεις στις οποίες κάνει ‘κλικ’ εντός της σελίδας,
– η ταχύτητα της σύνδεσής του και πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα λογισμικού που είναι εγκατεστημένα στον υπολογιστή του,
– συγκεντρωτικά δεδομένα σχετικά με ποσοστά email με κλικ σε διαφημίσεις (click-through) και προβολή βίντεο χρηστών,
– βασικές πληροφορίες σύνδεσης με το διακομιστή και
– πληροφορίες που συλλέγονται μέσω HTML cookies, Flash cookies, web beacons και άλλων παρόμοιων τεχνολογιών.

γ. Πληροφορίες μπορούν να συλλέγονται από άλλες πηγές:
Μέσω της χρήσης των υπηρεσιών μιας σελίδας, μπορεί να υπάρχει πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με τους επισκέπτες / χρήστες από τρίτες πηγές και πλατφόρμες (όπως δικτυακούς τόπους κοινωνικής δικτύωσης, βάσεις δεδομένων, online εταιρείες μάρκετινγκ και εταιρείες που στοχεύουν σε διαφημίσεις), οι οποίες περιλαμβάνουν:
– εάν αποκτήσει ο επισκέπτης / χρήστης πρόσβαση σε υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης τρίτων (όπως το Facebook Connect ή το Twitter) μέσω της σελίδας, το όνομα χρήστη και οι λίστες σύνδεσής του για τις εν λόγω υπηρεσίες,
– δημογραφικά δεδομένα, όπως η ηλικιακή ομάδα, το φύλο και τα ενδιαφέροντα,
– αλληλεπιδράσεις με διαφημίσεις και δεδομένα προβολών όπως ποσοστά κλικ σε διαφημίσεις (click-through) και πληροφορίες σχετικά με το πόσες φορές έχει δει μια συγκεκριμένη διαφήμιση,
– μοναδικά αναγνωριστικά, συμπεριλαμβανομένων των αριθμών ταυτοποίησης κινητών συσκευών, τα οποία μπορούν να εντοπίσουν τη φυσική θέση των εν λόγω συσκευών σύμφωνα με το ισχύον δίκαιο.
Σημειωτέον ότι η σελίδα μπορεί να συνδυάσει τις πληροφορίες που συλλέγονται απ’ ευθείας με τις πληροφορίες που λαμβάνονται από τρίτες πηγές.

δ. Ψηφοφορίες
Για την συμμετοχή των χρηστών σε ψηφοφορίες που διενεργούνται από τον Ιστότοπο, δεν ζητούνται προσωπικά στοιχεία. Η ψήφος του επισκέπτη / χρήστη καταγράφεται αποκλειστικά για την διεξαγωγή συμπερασμάτων σε σχέση με την θέση της κοινής γνώμης επάνω σε ένα ορισμένο ζήτημα. Οι ψηφοφορίες και τα αποτελέσματά τους αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία της Enter Health News.

ε. Συνομιλίες σε πραγματικό χρόνο
Η σελίδα μπορεί να προβαίνει σε καταγραφή των μηνυμάτων που αποστέλλονται από τους επισκέπτες / χρήστες των σχετικών υπηρεσιών αποκλειστικά για την διαπίστωση παραβάσεων των όρων χρήσης του, όπως προβλέπεται ειδικότερα από τους παρόντες Όρους Χρήσης και για κανέναν άλλο σκοπό. Η Enter Health News δεν δύναται να γνωστοποιεί σε τρίτους το περιεχόμενο των σχετικών μηνυμάτων, εκτός εάν ο συντάκτης τους (ο επισκέπτης / χρήστης) συναινεί.

ζ. Λογαριασμοί Επισκεπτών / χρηστών:
Για την παροχή ενός ανοιχτού και πολιτισμένου φόρουμ συζητήσεων, στο οποίο θα διασφαλίζεται αφενός η ελευθερία του λόγου και της έκφρασης και αφετέρου η τήρηση των νόμων και η προάσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, η Enter Health News παρακολουθεί την συμμετοχή των χρηστών στις κοινότητες συζητήσεων που λαμβάνουν χώρα στις σελίδες του. Για παράδειγμα, παρακολουθείται η αναλογία των επισημασμένων σχολίων που τελικά διαγράφονται, ώστε να απονέμονται κονκάρδες βραβείων στους πιο αποτελεσματικούς συντονιστές των σχολίων.

  1. ΔΙΟΧΕΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
    α. Η Enter Health News τηρεί απαρέγκλιτα την ελληνική νομοθεσία περί Τήρησης Αρχείου Προσωπικών Δεδομένων. Τα στοιχεία που δηλώνονται και συλλέγονται στις παραπάνω περιπτώσεις δεν αποκαλύπτονται σε τρίτους και με κανένα τρόπο δεν δημοσιοποιούνται ή αποτελούν αντικείμενο εκμετάλλευσης από την μεριά της Enter Health News.
    β. Η Enter Health News δεσμεύεται να μην προβεί σε πώληση, ενοικίαση ή καθοιονδήποτε τρόπο δημοσίευση ή / και κοινοποίηση των προσωπικών δεδομένων των επισκεπτών / χρηστών σε κανέναν τρίτο φορέα.
    γ. Η Enter Health News μπορεί να διοχετεύει τα προσωπικά δεδομένα των επισκεπτών / χρηστών σε τρίτους αποκλειστικά και μόνο στις ακόλουθες περιπτώσεις:
    – Εφόσον έχει την ρητή συγκατάθεση των επισκεπτών / χρηστών για την διοχέτευση των προσωπικών τους δεδομένων, η οποία τεκμαίρεται ότι δίνεται όταν ο επισκέπτης / χρήστης εγγραφεί ως μέλος σε κάποιον από τους Ιστότοπους ιδιοκτησίας της Enter Health News και δεν υποβάλει αίτηση αντίρρησης, κατά τα ανωτέρω.
    – Στην περίπτωση κατά την οποία η διοχέτευση των προσωπικών δεδομένων των επισκεπτών / χρηστών προς τρίτους που συνεργάζονται με τις σελίδες ιδιοκτησίας της Enter Health News καθίσταται αναγκαία για την υλοποίηση των αιτημάτων των χρηστών. Οι τρίτοι (φυσικά ή νομικά πρόσωπα) που συνεργάζονται με τους ιστότοπους ιδιοκτησίας της Enter Health News έχουν το δικαίωμα να επεξεργάζονται τα προσωπικά δεδομένα που οι επισκέπτες / χρήστες των σελίδων καταθέτουν σε αυτές μόνο στον βαθμό που είναι απόλυτα αναγκαίος για την παροχή υποστήριξης προς τις εν λόγω υπηρεσίες.
    – Εφόσον η διοχέτευση των προσωπικών στοιχείων επιβάλλεται από διάταξη Νόμου και αποκλειστικά και μόνο στις αρμόδιες Αρχές. δ. Η Enter Health News δύναται, επίσης, για την εξυπηρέτηση σκοπών στατιστικής ανάλυσης, και προκειμένου να συλλεγούν πληροφορίες σχετικά με το πώς χρησιμοποιούνται οι σελίδες και υπηρεσίες του, να τηρεί σε συγκεντρωτική μορφή και να αναλύει τα δεδομένα που συλλέγονται, ώστε να βελτιώνεται η λειτουργικότητα των σελίδων και υπηρεσιών και να διαμορφώνεται καλύτερα το περιεχόμενο και ο σχεδιασμός τους.
  2. ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

α. Επικοινωνίες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail)
Με τη συγκατάθεση του επισκέπτη/χρήστη, μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι προσωπικές πληροφορίες που συλλέγονται, προκειμένου να αποσταλεί σε αυτόν (τον χρήστη) υλικό επικοινωνίας μέσω e-mail, όπως ενημερώσεις κυρίων άρθρων, πληροφορίες σχετικά με το λογαριασμό του ή αλλαγές στην σελίδα την οποία επισκέπτεται και, με τη συγκατάθεσή του, διαφημιστικά μηνύματα για προϊόντα και υπηρεσίες της Enter Health News ή για προϊόντα και υπηρεσίες συνεργατών της σε θέματα μάρκετινγκ.
Σε περίπτωση που ο επισκέπτης / χρήστης εγγραφεί σε ένα από τα ενημερωτικά δελτία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Enter Health News , θα του αποστέλλεται επίσης το ενημερωτικό δελτίο που ζήτησε.

β. Επικοινωνίες μέσω κινητών συσκευών
Με τη συγκατάθεσή του επισκέπτη/χρήστη, επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο αριθμός του κινητού τηλεφώνου του, ώστε να αποσταλούν σε αυτόν προωθητικά μηνύματα, ενημερώσεις ή άλλες υπηρεσίες.

δ. Διάθεση πληροφοριών σε τρίτους
Η Enter Health News σέβεται το ιδιωτικό απόρρητο των επισκεπτών / χρηστών και μοιράζεται τις πληροφορίες που τους αφορούν, υπό ορισμένες περιστάσεις και μόνο. Ειδικότερα, πληροφορίες σχετικές με τους χρήστες καθίστανται διαθέσιμες σε άλλες εταιρείες, εφαρμογές ή πρόσωπα, αποκλειστικά υπό τις περιστάσεις που αναφέρονται παρακάτω:
– Μπορεί να κοινοποιούνται σε τρίτα μέρη συγκεντρωτικές πληροφορίες ή πληροφορίες που δεν ταυτοποιούν άμεσα τους χρήστες, για να διευκολυνθεί η ανάπτυξη του περιεχόμενου, των υπηρεσιών και των διαφημίσεων. Υπογραμμίζεται ότι δεν κοινοποιούνται στοιχεία επικοινωνίας σε τρίτα μέρη που διαφημίζονται στις σελίδες.
– Η παροχή υπηρεσιών που σχετίζονται με τις σελίδες, όπως διαχείριση της βάσης δεδομένων, παροχή υπηρεσιών συντήρησης, αναλυτικά στοιχεία, μάρκετινγκ, επεξεργασία δεδομένων και διανομή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μηνυμάτων κειμένου μπορεί να ανατίθεται από την Enter Health News σε τρίτα πρόσωπα. Αυτά τα τρίτα μέρη θα έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες που αφορούν τους Χρήστες μόνο για την εκτέλεση των παραπάνω καθηκόντων τους για λογαριασμό της Enter Health News.
– Σε περίπτωση εξαγοράς κάποιας σελίδας ή συγχώνευσής της με άλλη εταιρεία μπορεί να κοινοποιηθούν πληροφορίες που αφορούν τους επισκέπτες / χρήστες. Ωστόσο, σε μία τέτοια περίπτωση, η Enter Health News θα ενημερώσει τους επισκέπτες / χρήστες του, τοποθετώντας ευδιάκριτη γνωστοποίηση στις σελίδες του ή αποστέλλοντας γνωστοποίηση στην κύρια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που καθορίζεται στο λογαριασμό τους, προτού οι πληροφορίες αυτές μεταβιβασθούν και υπαχθούν σε διαφορετική πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων.
– Μπορεί να κοινοποιούνται πληροφορίες σχετικές με τους επισκέπτες / χρήστες για να διερευνηθούν ή / και αποτραπούν παράνομες δραστηριότητες, εάν υπάρχουν υποψίες για απάτη, εάν συντρέχουν περιστάσεις που εμπεριέχουν πιθανές απειλές για τη σωματική ακεραιότητα ή άλλα δικαιώματα και συμφέροντα οποιουδήποτε προσώπου, ή εάν απαιτείται από το νόμο καθώς και σε άλλες περιπτώσεις στις οποίες η Enter Health News θεωρεί καλόπιστα ότι η κοινοποίηση των πληροφοριών είναι απαραίτητη.
– Γενικότερα, εκτός από τις παραπάνω περιπτώσεις, οι πληροφορίες που συλλέγονται μπορούν να χρησιμοποιηθούν για οποιουσδήποτε άλλους σκοπούς που θα γνωστοποιούνται στους επισκέπτες / χρήστες κατά τη στιγμή συλλογής των πληροφοριών ή κατόπιν της συγκατάθεσής τους.

ε. Υπηρεσίες τρίτων
Για την απλοποίηση διαδικασίας εγγραφής στις σελίδες παρέχεται στους επισκέπτες / χρήστες η δυνατότητα να έχουν πρόσβαση ή να αλληλεπιδρούν με υπηρεσίες τρίτων, όπως το Facebook και το Twitter. Όταν γίνεται η σύνδεση στις σελίδες, μέσω αυτών των υπηρεσιών τρίτων, μπορεί να κοινοποιούνται πληροφορίες για τους στους τρίτους παρόχους υπηρεσιών και αυτοί, αντίστροφα, μπορεί να κοινοποιούν στην Enter Health News δεδομένα σχετικά με τους επισκέπτες/χρήστες.
Όταν οι επισκέπτες / χρήστες επιτρέπουν στην Enter Health News να έχει πρόσβαση στα δεδομένα τους μέσω μιας υπηρεσίας τρίτων για τη δημιουργία προφίλ σε κάποια σελίδα, αυτά τα δεδομένα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διάφορους σκοπούς, όπως:
– Η αυτόματη δημιουργία σχέσεων στο σύστημα της Enter Health News . Για παράδειγμα, εάν ο επισκέπτης / χρήστης συνδεθεί με μία σελίδα μέσω μιας υπηρεσίας με μια δημόσια λίστα φίλων, όπως το Twitter, η Εταιρεία μπορεί να ελέγξει εάν οποιαδήποτε άτομα που ακολουθεί ο εκάστοτε επισκέπτης / χρήστης στο Twitter είναι επίσης μέλη της σελίδας. Στην περίπτωση αυτή, θα γίνεται αναπαραγωγή της σχέσης του επισκέπτη/χρήστη στο Twitter με αυτά τα μέλη, ρυθμίζοντας τους ώστε να είναι οπαδοί, followers ή φίλοι στη σελίδα.
– Προτάσεις σχέσεων. Για παράδειγμα, εάν ο επισκέπτης / χρήστης συνδέεται με τη σελίδα μέσω μιας υπηρεσίας που έχει μια ιδιωτική λίστα επαφών (όπως το Google και το Yahoo!), από πλευράς της Enter Health News γίνεται έλεγχος στις επαφές του για άτομα που είναι μέλη της σελίδας και του προτείνεται να γίνεται οπαδός αυτών των χρηστών. Υπογραμμίζεται ότι αυτή η διαδικασία δεν είναι αυτόματη. Ο επισκέπτης / χρήστης πρέπει να επιλέξει να αποδεχθεί να γίνει οπαδός αυτών των προτεινόμενων χρηστών.
– Συμπλήρωση λίστας με πιθανούς φίλους στους οποίους ο επισκέπτης / χρήστης μπορεί να στείλει e-mail. Όταν οι χρήστες μοιράζονται περιεχόμενο με τους φίλους τους, χρησιμοποιώντας, για παράδειγμα, τη λειτουργία «forward-to-a-friend» (προώθηση σε έναν φίλο) η σελίδα μπορεί να χρησιμοποιήσει λίστες φίλων από υπηρεσίες τρίτων μερών για να δημιουργήσει μια λίστα επαφών στους οποίους μπορεί ο εκάστοτε επισκέπτης / χρήστης να επιλέξει να στείλει το e-mail.
– Συμπλήρωση λίστας με πιθανούς φίλους στους οποίους μπορεί ο επισκέπτης / χρήστης να στείλει συγκεκριμένα κατά υπηρεσία μηνύματα. Για παράδειγμα, μπορεί να γίνει χρήση από λίστες φίλων από υπηρεσία τρίτου μέρους για να δημιουργηθεί μια λίστα επαφών, στα μέλη της οποίας μπορεί ο επισκέπτης / χρήστης να επιλέξει να στείλει πρόσκληση για να δείτε μια διαδραστική παρουσίαση.
– Για την ενίσχυση και εξατομίκευση της εμπειρίας του επισκέπτη/χρήστη στις σελίδες, όταν αυτός είναι συνδεδεμένος μέσω υπηρεσίας τρίτου μέρους, η Enter Health News μπορεί να έχει πρόσβαση σε ορισμένες πληροφορίες του λογαριασμού του, όπως η εικόνα του προφίλ του, ποιες ιστορίες είναι δημοφιλείς στο δίκτυό του και τι λένε οι φίλοι του για ορισμένα άρθρα ή αναρτήσεις.
Επιπλέον, σε περίπτωση σύνδεσης μέσω Facebook με την σελίδα, μπορεί ο επισκέπτης / χρήστης να δει αυτόματα ποιες ιστορίες είναι δημοφιλείς στο δίκτυό του και τι λένε οι φίλοι του για συγκεκριμένες ιστορίες.

  1. COOKIES
    Οι σελίδες μπορούν να χρησιμοποιούν cookies για την εύρυθμη λειτουργία την υπηρεσιών και των σελίδων τους. Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου (σε μορφή .txt) που αποστέλλονται και αποθηκεύονται στον σκληρό δίσκο του ηλεκτρονικού υπολογιστή κάθε επισκέπτη/χρήστη, εφόσον ο τελευταίος έχει επιλέξει να δέχεται cookies. Τα cookies χρησιμοποιούνται μόνο για την διευκόλυνση πρόσβασης του επισκέπτη/χρήστη σε συγκεκριμένες υπηρεσίες των σελίδων, καθώς και για στατιστικούς λόγους προκειμένου να καθορίζονται οι περιοχές στις οποίες οι υπηρεσίες των σελίδων είναι χρήσιμες ή δημοφιλείς.
    Ο επισκέπτης / χρήστης δύναται να ρυθμίσει των διακομιστή (browser) του κατά τέτοιον τρόπο, έτσι ώστε είτε να τον προειδοποιεί (τον χρήστη) για την χρήση cookies σε συγκεκριμένες υπηρεσίες των σελίδων, είτε να μην επιτρέπει την αποδοχή της χρήσης cookies σε καμία περίπτωση. Σε περίπτωση που ο επισκέπτης / χρήστης δεν επιθυμεί την χρήση cookies για την αναγνώρισή του, δεν μπορεί να έχει περαιτέρω πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές.
  2. ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΙΡ
    Η διεύθυνση ΙΡ καθορίζεται από τον πάροχο της σύνδεσης μέσω της οποίας ο επισκέπτης / χρήστης έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο και στην συνέχεια στον Ιστότοπο. Η διεύθυνση ΙΡ κρατείται για τεχνικούς λόγους, καθώς και για την αντιμετώπιση θεμάτων που άπτονται της ασφάλειας των συστημάτων των σελίδων (server, data base, δικτύου κτλ). Η διεύθυνση ΙΡ πρόσβασης του επισκέπτη/χρήστη δύναται να γνωστοποιηθεί από την Enter Health News, εφόσον κάτι τέτοιο ζητηθεί από τις αρμόδιες αστυνομικές ή δικαστικές ή άλλες κρατικές Αρχές, τηρουμένης πάντοτε της κατά Νόμο προβλεπόμενης διαδικασίας.
  3. ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΗ
    α. Ο επισκέπτης / χρήστης μπορεί οποτεδήποτε να απενεργοποιήσει τον λογαριασμό του, επισκεπτόμενος τη σελίδα προτιμήσεων στο προφίλ του. Όταν απενεργοποιήσει τον λογαριασμό του, το προφίλ του θα απενεργοποιηθεί, αλλά τα δημόσια σχόλιά του θα παραμείνουν στη σελίδα που έχει επισκεφθεί και έχει κάνει χρήση των υπηρεσιών της. Η σελίδα δεν θα απενεργοποιήσει, αφαιρέσει ή επεξεργαστεί οποιαδήποτε από τις δημόσιες δραστηριότητές του ή οποιαδήποτε υποβολή που είναι αποτέλεσμα των δημόσιων δραστηριοτήτων του.
    β. Επιπλέον, πολλά διαφημιστικά δίκτυα τρίτων είναι μέλη του IAB («IAB»). Για να εξαιρεθεί ο επισκέπτης / χρήστης από τη χρησιμοποίηση των πληροφοριών που συλλέγουν μέλη της ΙΑΒ για διαφήμιση με ανάλυση συμπεριφοράς, για να λάβει πληροφορίες σχετικά με τις τεχνολογίες που μπορεί να χρησιμοποιούν αυτά τα διαφημιστικά δίκτυα και για να δει τις πολιτικές προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που εφαρμόζουν, του συστήνεται να επισκεφθεί τον Ιστότοπο της ΙΑΒ.
    γ. Flash Cookies. Ο επισκέπτης / χρήστης μπορεί να ελέγξει πώς χρησιμοποιούνται τα Flash cookies, επισκεπτόμενος τον δικτυακό τόπο της Adobe. Η Adobe δίνει την δυνατότητα στον επισκέπτη/χρήστη να επιτρέψει μερικά Flash cookies από ορισμένους δικτυακούς τόπους, να περιορίσει την δυνατότητα αποθήκευσης Flash cookies και να αποκλείσει όλα τα Flash cookies συνολικά. Επιπλέον, εάν χρησιμοποιεί το Mozilla Firefox ως πρόγραμμα περιήγησης (browser), μπορεί να «κατεβάσει» το BetterPrivacy add-on για να διαγράφει αυτόματα τα Flash cookies κάθε φορά που κλείνει τον browser.
    δ. Η Enter Health News. δεν έχει πρόσβαση ούτε ασκεί έλεγχο στα cookies των διαφημιστών ή των πάροχων υπηρεσιών και οι πρακτικές πληροφοριών τρίτων δεν καλύπτονται από την παρούσα πολιτική προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.
  4. ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
    Η Enter Health News δίνει το δικαίωμα στους χρήστες να διαγράψουν τα προσωπικά τους δεδομένα, να διορθώσουν ή / και ενημερώσουν τα προσωπικά τους δεδομένα ή / και να αδρανοποιήσουν την εγγραφή τους, ανά πάσα χρονική στιγμή, επισκεπτόμενοι απλώς την σχετική υπηρεσία της Enter Health News .
    Σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς, πρέπει να στείλει μαζί με το αίτημά του αποδεικτικό στοιχείο για την ταυτότητά του και θα λάβει απάντηση εντός τριάντα (30) ημερών από την παραλαβή του αιτήματος.
  5. ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    Η πρόσβαση στα στοιχεία επικοινωνίας των επισκεπτών / χρηστών περιορίζεται στους εργαζομένους ή τους παρόχους υπηρεσιών που θεωρείται εύλογα ότι χρειάζεται να γνωρίζουν αυτά τα στοιχεία για την παροχή προϊόντων ή υπηρεσιών προς τους επισκέπτες / χρήστες ή για την εκτέλεση της εργασίας τους. Έχουν, επίσης, υιοθετηθεί τεχνικές, φυσικές και διοικητικές διαδικασίες που είναι κατάλληλες για την προστασία των πληροφοριών που αφορούν τους Χρήστες από απώλεια, κακή χρήση και αλλοίωση.
    Υπογραμμίζεται ότι καμία μετάδοση ή αποθήκευση δεδομένων δεν μπορεί να είναι εγγυημένη ως 100% ασφαλής.
  6. ΑΝΗΛΙΚΟΙ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 18 ΕΤΩΝ
    Χρήστες των σελίδων που είναι ανήλικοι δεν επιτρέπεται να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες τους, οι οποίες μπορούν να θεωρούνται ακατάλληλες για ανηλίκους και οι οποίες δεν είναι δυνατόν να ελεγχθούν από την Enter Health News. Σε κάθε ενότητα ή υπηρεσία που μπορεί να περιέχει υλικό ακατάλληλο / προσβλητικό / ανήθικο υπάρχει προειδοποίηση προς τους επισκέπτες / χρήστες. Σε περίπτωση, που παρόλα αυτά ανήλικοι χρήστες αυτοβούλως επισκεφθούν σελίδες με υλικό ακατάλληλο / προσβλητικό / ανήθικο και το οποίο δεν είναι δυνατό να ελέγχεται συνεχώς, η Enter Health News δεν φέρει καμία ευθύνη.
    Η Enter Health News δεν συλλέγει εν γνώσει του προσωπικές πληροφορίες από ανηλίκους κάτω των 18 ετών. Εάν διαπιστώσει ότι έχει συλλέξει οποιεσδήποτε προσωπικές πληροφορίες από ανήλικο κάτω των 18 ετών χωρίς επαληθεύσιμη γονική συναίνεση, θα διαγράψει τις πληροφορίες από τη βάση δεδομένων της το συντομότερο δυνατό.
  7. ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΟ ΔΙΚΑΙΟ
    Η διαχείριση και προστασία των προσωπικών δεδομένων του επισκέπτη / χρήστη των υπηρεσιών των σελίδων της Enter Health News υπόκειται στους όρους της παρούσας πολιτικής και στις σχετικές διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας (Ν. 2472/1997) για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα και έχει συμπληρωθεί με τις αποφάσεις του Προέδρου της Επιτροπής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και τις λοιπές συναφείς νομοθετικές πράξεις σε αυτό το πλαίσιο, οποιαδήποτε ενδεχόμενη σχετική ρύθμιση θα αποτελέσει τροποποίηση του παρόντος ως προς το συγκεκριμένο πεδίο εφαρμογής.
    Σε κάθε περίπτωση η Enter Health News διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί τους όρους της παρούσας πολιτικής προστασίας των προσωπικών δεδομένων, εντός του υπάρχοντος ή ενδεχομένως νέου νομικού πλαισίου, κατόπιν σχετικής ενημέρωσης των επισκεπτών / χρηστών. Η χρήση των υπηρεσιών των σελίδων συνεπάγεται την πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων της παρούσας.
    Σε περίπτωση που κάποιος επισκέπτης / χρήστης δεν συμφωνεί με τους όρους προστασίας των προσωπικών δεδομένων που προβλέπονται στην παρούσα, οφείλει να μην χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες των σελίδων.