Rediscovering the core of health community
 

Βιώσιμη διατροφή

Όταν το Τόκιο φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 θα έχει πολλά στόματα να θρέψει. Το κεντρικό εστιατόριο στο Ολυμπιακό χωριό αναμένεται να μαγειρεύει 45.000 μερίδες φαγητού την ημέρα– και αυτές μόνο για τους αθλητές.

Όμως, αυτές οι μερίδες δε θα φτάσουν όλες στα τραπέζια: πάνω από 2.400 τόνοι περισσευούμενο και χαλασμένο φαγητό πετάχτηκε κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το 2012.

Για να ελαχιστοποιήσει την σπατάλη τροφίμων μέσα σε αυτό το διάστημα των δύο ετών που έμεινε για την έναρξη των αγώνων, η Ιαπωνική κυβέρνηση σχεδιάζει να εγκαταστήσει ένα σύστημα προηγμένης τεχνολογίας το οποίο θα καταγράφει τα γεύματα υψηλής ζήτησης και τις διατροφικές προτιμήσεις των αθλητών.

Επίσης, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Monocle, διενεργεί έρευνες σε διεθνή αθλητικά γεγονότα με σκοπό να καταγράψει πόσα γεύματα καταλήγουν στους κάδους απορριμμάτων.

Πρόκειται για μία ιδέα που μπορεί να αποδειχθεί νικήτρια εάν εφαρμοστεί σε μεγαλύτερη κλίμακα καθώς, μπορεί να βοηθήσει τη χώρα να λυσεί το μεγάλο πρόβλημα της  που δεν είναι άλλο από την σπατάλη πάνω από έξι εκατομμυρίων τόνων φαγητού κάθε χρόνο.

Μία Ολυμπιακή κληρονομιά που αξίζει το βάρος της σε χρυσάφι.

Πηγή φωτογραφίας: Shutterstock

Written by

Η δημοσιογραφική ομάδα του Enter Health News

No comments

LEAVE A COMMENT