Rediscovering the core of health community
 

Γνωρίστε τον Καθρέφτη: τη γυμναστική του μέλλοντος

Ονομάζεται «Καθρέφτης» και είναι το πιο πρόσφατο τεχνολογικό gadget που έχει να κάνει με τη σωματική άσκηση και που ως στόχο του έχει να αντικαταστήσει το γυμναστήριο με το καθιστικό σας αφού, προσφέρει online συνδρομητικά μαθήματα που προβάλλονται στον «έξυπνο» καθρέφτη του.

Όπως αναφέρει στο δημοσίευμά του το CNBC, το σύστημα του «Καθρέφτη» (Mirror) περιλαμβάνει μία οθόνη LCD, κάμερα, στερεοφωνικό ηχείο, μικρόφωνο και συνοδευτική εφαρμογή για iOS. Η εταιρεία συνεργάζεται με προσωπικούς γυμναστές με σκοπό να δημιουργήσει μία ζωντανή και ανά πάσα στιγμή διαθέσιμη προπονητική εμπειρία για αερόβια άσκηση, αντοχή, yoga, pilates, barre, μποξ και διατάσεις.

Ο Καθρέφτης είναι ένα gadget που εισέρχεται σε μία, ούτως ή άλλως, δυνατή αγορά από πλευράς ανταγωνισμού με τον εξοπλισμό γυμναστικής για το σπίτι να κερδίζει όλο και μεγαλύτερο έδαφος μεταξύ των καταναλωτών.

Το Peloton έφερε στην αγορά έναν διάδρομο σε «πλήρη ηλεκρονική σύνδεση» νωρίτερα μέσα στη χρονιά ώστε να συμπληρώσει τα ευρέως χρησιμοποιούμενα και δημοφιλή στατικά της ποδήλατα.

Το Flywheel επίσης προσφέρει μαθήματα ποδηλάτου στο σπίτι ενώ το Widerun κάνει την εμπειρία ακόμα πιο δυνατή χρησιμοποιώντας εικονική πραγματικότητα.

Πηγή: flywheelsports

Widerun Πηγή: Sporttequie

Ο Καθρέφτης είναι ιδέα της Brynn Putnam, μίας πρώην μπαλαρίνας και ιδιοκτήτριας αλυσίδας boutique studio άσκησης στο Μανχάταν.

Η Putnam λέει πως η ιδέα της ήρθε όταν της έγινε πολύ δύσκολο να βρει χρόνο να αθληθεί.

«Είχα ένα παιδί και παρά του ότι ήμουν η ίδιοκτήτρια του στούντιο, είδα τον εαυτό μου να παλεύει να συνδυάσει τις καθημερινές μου δραστηριότητες και απαιτήσεις με την γυμναστική» όπως δήλωσε η ίδια.

«Η πρόκληση για εμένα ήταν να βρω τρόπο του πως θα προσαρμόσω αυτή την καταπληκτική εμπειρία που υπάρχει στα στούντιό μας και η οποία είχε αναπτυχθεί στη διάρκεια 10 χρόνων, με τις ανάγκες των ανθρώπων να βρίσκονται στο σπίτι τους».

Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή, οι συνδρομητές μπορούν να διαλέξουν ατομικά μαθήματα ή ομαδικές τάξεις.

Κατά τη διάρκεια των ατομικών μαθημάτων, οι εκπαιδευτές μπορούν σε πραγματικό χρόνο να δουν και να αλληλεπιδράσουν με τον εκπαιδευτή μέσω της κάμερας που υπάρχει τοποθετημένη επάνω στον καθρέφτη καθώς, και του μικροφώνου, ωστόσο αυτό κοστίζει $40-$75 δολάρια παραπάνω, κόστος το οποίο εξαρτάται από τον εκπαιδευτή.

Κατά τη διάρκεια των, σε πραγματικό χρόνο, ομαδικών τάξεων, οι συμμετέχοντες και οι εκπαιδευτές τους μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή για να επικοινωνήσουν μέσω emojis ή εκφράσεων αναγνώρισης.

Το σύστημα, επίσης, λειτουργεί και με Bluetooth για τη μέτρηση του καρδιακού ρυθμού και, επίσης, έρχεται ενσωματομένο με το Spotify premium.

Όλες οι μετρήσεις αποθηκεύονται και μπορούν να αναζητηθούν με τη χρήση της εφαρμογής. Το κόστος του Καθρέφτη ανέρχεται στα $1.495 και αγοράζεται με μία μηνιαία συνδρομή περιεχομένου ύψους $39.

Ωστόσο, το σύστημα μέχρι στιγμής δουλεύει μόνο με iOS λογισμικό.

Το βίντεο με το τι νέο φέρνει το συγκεκριμένο gadget μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Πηγή φωτογραφίας: Mirror

Written by

Ο ehealth expert είναι ειδικός σε θέματα τεχνολογιών υγείας. Το ψευδώνυμο έρχεται ως αντίστροφη απάντηση στο ρόλο του, δηλαδή, στα θέματα υγείας που αποκαλύπτει

No comments

LEAVE A COMMENT